Pár onboardů z Bohemie

15.07.2015 16:51

Letošní Bohemka se nám příliš nevydařila. Chtěli jsme navázat na výkon z druhé etapy Krumlova, ale nedařilo se mi dostat do tempa a kupil jsem jednu chybu za druhou. Po první sekci jsme ztráceli na vedoucího Engeho už půl minuty. Do druhé sekce jsme odstartovali jako jedni z mála bez světelné rampy a s odhodláním pokusit se ztrátu na čelo trochu snížit. 

Úvod Sychrova, první z trojice zkoušek večerní sekce, se nám docela vydařil a z jízdy jsme měli dobrý pocit. Po projetí Hodkovicemi ale začal motor ve vysokých otáčkách trochu vynechávat a zřejmě i to přispělo k mojí chvilkové ztrátě koncentrace a k tomu, že jsem chvilku nevnímal Petrův diktát. Před levou utahující zatáčkou jsem začal brzdit příliš pozdě a raději auto vypustil do protisvahu na louku, přes podmáčený příkop. Ten jsme sice "přeletěli", ale zpátky na trať jsme museli stejnou cestou. A přestože to bylo z kopce, v příkopu plném bláta jsme uvázli.

Vlastními silami jsme nebyli schopni dostat auto ven a pomalu se smiřovali s předčasným koncem v etapě. Pak se ale objevil divák, který zavolal na pomoc své kolegy stojící o pár zatáček výš a společnými silami nám pomohli vyjet. Moc jim i touto cestou děkujeme a dodatečně se omlouváme za ohození blátem. 

Ztráta 14 minut samozřejmě ukončila naděje na dobrý celkový výsledek, snažili jsme se proto ve zbývajících zkouškách pouze dostat do tempa před nedělní etapou. Na další RZ Šumburk motor stále v otáčkách vynechával a k pravidelnému chodu ho přivedla až provizorní oprava zapalování před závěrečnou RZ. Ani to ale nepomohlo k dosažení slušného času. Sobotní etapa se nám zkrátka nepovedla.

V neděli už se nám dařilo jet rychle a bez chyb, až na jedno malé zaváhání v prvním průjezdu Lobčí, kde jsme museli couvat a nechali tam asi deset sekund. S výkonem ve zbytku etapy ale můžeme být spokojeni. Třetí místo v etapě za tentokrát nedostižnými Hustým s Tesařem a těsně prohraný souboj s Krejčou a Šárkou je výsledek přeci jen povzbudivější než ten sobotní.

Martin

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.